Päivä Tukholmassa pienen lapsen kanssa

Päivä Tukholmassa perheen kanssa on ihana loman piristys tai vaikka pieni irtiotto arjesta. Varmasti tullaan tekemään risteily Tukholmaan myös kahden lapsen kanssa, mutta tämä kokemus on viimeisimmältä reissultamme, jolloin mukanamme oli hieman alle 2-vuotias matkaaja.

Pieni irtiotto arjesta risteilyllä

Kaivattiin syksyyn pientä piristystä ja päätettiin lähteä perheen kanssa risteilylle Tukholmaan. Syksyssä on toki näillä aina omat riskinsä sään suhteen, mutta onneksi meitä suosi aurinkoinen ja kauniin ruskan värittämä päivä.

Meillä on ennen lapsia ollut tapana ahnehtia päiviin ehkä vähän liikaa nähtävää tai toisaalta nautiskella kuljeskelusta vailla suunnitelmia. Nyt kun mukana oli myös pieni lapsemme, mietittiin ennalta, mitä haluttaisiin ja pystyttäisiin tehdä päivän aikana Tukholmassa.

Tekemistä Tukholmassa olisi lasten kanssa toki useammaksikin päiväksi ja esimerkiksi täältä Rantapallon artikkelista voi napata itselleen sopivia vinkkejä.

Junibackenin satumaailma kiehtoo, mutta siellä ei olla vielä itse käyty. Ehkä sitten seuraavalla reissulla!

Ulkoilua Tukholman leikkipuistoissa

Tällä kertaa valittiin aktiviteetiksi hyvän sään vuoksi ulkoilmasta nauttiminen ja suunnattiin ihan vaan yhteen Tukholman kivoista leikkipuistoista, Humlegårdeniin. Puisto oli loistava valinta, sillä sen yhteydessä oli sisätilat ja vaipanvaihtopiste, jotka helpottivat pienen lapsen kanssa liikkumista.

Kauppahallin tunnelmaa

Puiston jälkeen kävimme tutustumassa Östermalmin kauppahalliin, joka hurmasi meidät paikallisella tunnelmallaan. Kauppahallin tarjonta oli todella laadukasta, mutta täytyy myöntää, että hinnat olivat enemmän nautiskelijoille kuin budjettimatkailijoille suunnattuja.

Lapsille sopivia ravintoloita Tukholmassa

Ruoka on aina iso osa reissujamme, ja erityisesti Miikka tykkää selvittää parhaat ravintolavinkit. Tukholma tarjoaa paljon lapsiystävällisiä ruokapaikkoja, joista etenkin food court -tyyliset Ravintolamaailma K25 ja Kungshallen houkuttelivat etukäteen.

Vaikka moni vaihtoehto kuulosti erinomaiselta, nyt päädyttiin menemään nälkäisinä nopeiden tacojen luokse La Neta Bariin. Autenttiset annokset maistuivat hyvin myös pienelle matkaajallemme.

Lasten kanssa Tukholmassa ravintolaan mennessä kannattaa tarkistaa etukäteen, löytyykö paikasta esimerkiksi syöttötuoli ja tarpeeksi tilaa lastenvaunuille. Vähän hienompiin ravintoloihin kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä, jos porukassa on mukana myös pienempiä ruokailijoita.

Satamasta takaisin laivalle – ilman kiirettä

Alun perin suunnittelimme tekevämme kävelykierroksen, joka päättyisi venematkaan takaisin laivalle. Se olisi varmasti ollut hauska myös lapsen mielestä, mutta aikataulumme kuitenkin petti hieman, joten päätimme jättää kiirehtimisen väliin ja kävellä takaisin satamaan samaa reittiä kuin tulimme.

Satamaan pääsisi veneen lisäksi toki myös bussilla, mutta rakastetaan tallustella eikä päivän aikana kertyneet lukuisat kilometrit haittaa – päinvastoin. Jalkaisin tulee nähtyä kaupunkia aina vähän enemmän ja onhan se samalla myös hyvää liikuntaa.

Laivalla pienen lapsen kanssa

Matkasimme Viking Line Gabriellalla, joka osoittautui toimivaksi valinnaksi pienen lapsen kanssa. Koska reissu osui arkeen syksyllä, laiva ei ollut ruuhkainen, mutta voimme kuvitella, että tilat voivat tuntua ahtailta kesäisin tai loma-aikoina.

Laivan leikkipaikka oli pieni, mutta pallomeri riitti hyvin 2-vuotiaamme leikkeihin. Leikkipaikalla järjestettiin myös muutamia aktiviteetteja lapsille, mutta harmiksemme Ville Vikingin hahmo ei osunut aikatauluumme. Tämä olisi varmasti ilahduttanut lastamme vielä enemmän.

Buffet-illallinen ja ruokailu laivalla

Mitäpä olisi risteily ilman buffetin antimien äärelle pysähtymistä? Valitsimme illalliselle laivan buffetin, ja lapsemme, joka rakastaa ruokaa, viihtyi hyvin syöttötuolissa herkutellen.

Lasten buffet-pöytä oli mukava lisä, ja pienokaisemme söi siitä mielellään helppoja vaihtoehtoja. Aamiaisella erilaiset hedelmät ja croissantit nousivat hänen suosikeikseen.

Miten nukkuminen sujui laivalla?

Etukäteen meitä mietitytti, miten saisimme pinnasängyssä nukkuvan lapsemme pysymään aikuisten sängyssä turvallisesti. Onneksi laivan infotiskiltä sai lainattua sängyn laidan, mikä toi paljon helpotusta.

Ensimmäisenä iltana lapsi toki karkaili sängystä innoissaan, mutta toiseen suuntaan päivän seikkailut väsyttivät niin hyvin, että uni tuli helposti.

5 vinkkiä päivään Tukholmassa lasten kanssa

  1. Valitse yksi pääaktiviteetti – Tukholman nähtävyydet lasten kanssa ovat monipuolisia, mutta liiallinen ohjelma voi väsyttää.

  2. Mieti ruokailut etukäteen – Varmista, että ravintolat ovat lapsiystävällisiä ja sopivat koko perheelle.

  3. Tutustu eri laivojen tarjontaan – Valitse laiva, joka tarjoaa lapsille sopivia aktiviteetteja.

  4. Suunnittele kulkeminen satamasta/satamaan – Mieti, kuljetteko jalan, julkisilla vai muulla tavalla.

  5. Laita mukavat kengät jalkaan – Tukholma on kaupunki, jossa kävely on yksi parhaista tavoista liikkua!

Ella

Rakastan aurinkoa, kaunista luontoa ja Välimeren makuja. Olen järjestelmällinen ja innokas listojen tekijä, ja jaan mielelläni vinkkejä muille matkailijoille. Harkitsen asioita tarkkaan, mutta olen aina valmis uusiin kokemuksiin.

Edellinen
Edellinen

Lomalle lasten kanssa? Meidän vinkit rentoon reissuun

Seuraava
Seuraava

Tekemistä Helsingissä lapsille pienellä budjetilla